A very little key can open a very heavy door!

A very little key can open a very heavy door!

NHT Naturlig Hormonterapi®

Hvad er NHT Naturlig Hormonterapi® ?

Det er en vejledning, hvor jeg arbejder ud fra dokumenteret videnskabelig forskning. Jeg baserer min vejledning på en spyttest, som måler de frie hormoner:

Østradiol, østriol, progesteron, DHEA, testosteron samt stresshormonet cortisol.

Testresultat sammenholdes med dine symptomer ud fra et helbredsspørgeskema, som du har udfyldt og returneret til mig.

NHT Naturlig Hormonterapi® er baseret på 70 års forskning fra udlandet, og jeg er uddannet hos Anette Paulin, NHT® Center for Hormonterapi.

Naturlige hormoner kaldes også bio-identiske hormoner, da de er identiske med de hormoner, som kroppen selv producerer. De fungerer i kroppen nøjagtig som kroppens egne hormoner – i modsætning til de mange syntetiske hormoner flere og flere får.

Forskningen i hormoner er i en rivende udvikling, og den fortæller os, at en lang række sygdomme skyldes ubalance i hormonerne. Der findes mange forskellige behandlere og vejledere, som tager udgangspunkt i hormoner i dag, men NHT Naturlig Hormonterapi® er din garanti for, at vejledningen bygger på videnskabelig dokumentation.

Hvorfor opstår der hormonelle ubalancer?

Der er en voldsom hormonbelastning omkring os. Flere tusinde hormonforstyrrende stoffer omgiver vores hverdag. Det kan være kosten, mangel på næringsstoffer; vitaminer og mineraler, for lidt søvn, stress, for lidt/for meget motion, langvarig brug af p-piller, hormonspiraler med syntetiske hormoner, candida svamp eller flere ting, der er nogle af grundene til de hormonelle ubalancer.

Hvad er hormoner egentlig?

Hormoner er budbringere – budbringere til vores celler om, hvad de skal gøre. Indimellem skal celler dø – en meget fornuftig procedure, hvis der f.eks. er kræft – andre gange skal celler helst dele sig. Det kan være, når et foster skal udvikles. Ubalancer kan skabe et miljø med grobund for mange sygdomme.  Cellerne er klar til at modtage disse beskeder fra budbringerne (hormonerne), men der skal være præcis de hormoner til stede, som skal sende de rigtige budskaber på de rigtige tidspunkter til dine celler, ellers får cellerne ikke de rigtige beskeder, og vi oplever ubalance.

Naturlig hormonterapi – opgør med østrogenmyten af Anette Paulin & Jens-Ole Paulin
‘Kvinde – Kend dine hormoner’ af Anette Paulin & Jens-Ole Paulin

Hvorfor har vi brug for kosttilskud?

Hormoner har brug for den rigtige sammensætning af vitaminer, mineraler og næringsrig kost, hvis de skal fungere optimalt. De er afhængige af en lang række vitaminer og mineraler, og uden dem kan
de slet ikke dannes – og uden dem kan kroppen ikke udføre de vigtige ordrer, som hormonerne giver til cellerne.

Binyrerne
producerer østrogener og progesteron, og det kræver C-vitamin og magnesium. Binyrerne er sammen med hjernen det område i kroppen, som indeholder den største koncentration af C-vitamin.

Skjoldbruskkirtlen ( stofskiftet )
kræver jod samt en aminosyre, der hedder tyrosin. Hvis tyrosin bliver brugt til at danne cortisol ( stresshormon), istedet for stofskiftehormon, ender man med lavt stofskifte.

Stress
kræver høje mængder af C-vitamin og magnesium. En stresset periode kan betyde, at vi mister halvdelen af vores magnesiumdepot – og det bliver taget fra knoglerne.

Tungmetaller
fra sprøjtegifte, vaccinationer, Tandfyldninger osv. kræver store mængder
selen til udrensning – i et land, hvor jorden i forvejen er fattig på selen.

Forskningen viser, at næringsværdien i vores fødevarer er faldet støt igennem de sidste mange år også selvom man spiser økologisk. Læs mere om mangel på næringsstoffer i kosten HER.

 

Jeg er NHT®-certificeret!

Med et NHT-certifikat er der garanti for at din behandler er uddannet til at rådgive om naturlige, bioidentiske hormoner. 

NHT-certifikat

Certifikatet skal fornyes hvert år som sikkerhed for, at behandleren er opdateret med den nyeste forskning. Se efter NHT®-certifikatet, når du har brug for kvalificeret vejledning i genopretning af hormonbalancen.